Viktig information!

Uppdaterad information 2020-06-10.

Med tanke på den rådande situationen med en generell smittspridning av COVID-19 i Sverige gör vi i styrelsen allt för att minimera riskerna för smittspridning bland våra medlemmar.

Ställplatserna öppnar från 13/6 med reducerad service. Toaletterna och duschen kommer hållas stängda för ställplatsgäster.

Vi kommer som vanligt att vårrusta våra båtar, sjösätta dom och hoppas på en fin sommar.

”Frukostklubben” får själva ta ställning till om de skall fortsätta att träffas, under förutsättning att de lever upp till de rekommendationer som ges.

Vi ber alla våra medlemmar att följa de rekommendationer som ges:

  • Renlighet, = tvätta händerna noga och länge. Använd tvål och vatten.
  • Använd handsprit
  • Avstånd, = håll minst 2 meter till andra människor
  • Säkerhet, = Nys och hosta i armvecket 
  • Sjukdom, Stanna hemma tills du blir bra, vänta 2 dagar efter att du blivit frisk.
  • Karantän, = Det finns inga krav på att friska människor skall sitta i karantän, inklusive de som varit utomlands. Även friska anhöriga till smittade skall inte sitta i karantän

Riskpersoner, = Personer över 70 år och de som är multisjuk skall hålla sig hemma så mycket som möjligt, för att inte bli smittade.
Notera dock att om de inte är sjuka så sprider de inte COVID-19!

Vi får dagligen ta emot ny information från våra myndigheter med fler och tydligare restriktioner och förbud. Styrelsen jobbar så fort den kan för att värdera informationen och översätta den till vår verksamhet och föra informationen vidare till dig som medlem.

Fram tills myndigheterna börjar lätta på restriktionerna, var rädd om dig och dina medmänniskor och för allas skull, följ de restriktioner som ges.

Är du orolig och vill prata med någon? Krisinformation.se samlat viktiga telefonnummer på en och samma plats. Klicka här för att komma till sidan.

För mer information om Covid-19 läs på:
1177.se
Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se

Bästa hälsningar

Ola Forslund
Ordförande. Motala Vätterfiskeklubb